Anunţuri - Comunicat de presa - bilanţ al acţiunilor şi investiţiilor 2019

05.02.2020

Stimați pacienţi, colegi și colaboratori,

Avem plăcerea să vă prezentăm un scurt bilanț al acţiunilor și investițiilor în anul care a trecut (2019), în speranța ca anul acesta să avem parte de realizări și mai importante, menite să sporească atât confortul pacienților care ni se adresează cât și calitatea serviciilor oferite în cadrul Spitalului Clinic Căi Ferate Timișoara.

1.Aparatură medicală achiziționată prin intermediul platformei de licitații publice SICAP, din fonduri provenite de la Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor:

• Sistem de anestezie Dräger FABIUS GS Premium cu vaporizor sevofluran (Germania)
  • Șapte monitoare funcții vitale CETUS x 12 AXCENT Medical (Germania)
  • Echipament de încălzire a sângelui Plasma Thawer W-PFD 2/4 MD (Italia)
  • Lampă scialitică de tavan cu 2 cupole X3MT/X2MT SURGIRIS (Franța)
  • Stație de sterilizare cu aburi 75 litri RC-75 PROHS (Portugalia)
  • Trusă completă instrumentar chirurgical LAWTON (Germania)
  • Bisturiu armonic Gen11 ETHICON ENDO-SURGERY (Puerto Rico S.U.A.)
  • Electrostimulator monopolar ERBE Elektromedizin GmbH (Germania)
  • Ecograf HM70A SAMSUNG MEDISON (Coreea)
  • Microtom semi-automat rotativ M530 MEDITE GmbH (Germania)
  • Stație includere în parafină CD2000 BIO OPTICA (Italia)
  • Sistem pentru test de efort cu covor rulant CARDIO TEST BETA SYSTEM XL Treadmill B612 Aspel (Polonia)
  • Holter Aspel 712 V.201, HoICARD CR07 V.002, ASPEL (Polonia)
  • Autorefractokeratometru ARK1A NIDEK (Japonia)
  • Mașină de developat filme radiologice MXP 102 CARESTREAM HEALTH (S.U.A.)

II. Autorizarea Ambulatoriului integrat al spitalului, având în componență următoarele specialități: medicină internă, chirurgie generală, oftalmologie, otorinolaringologie, neurologie.

III. Relocarea Ambulatoriului de specialitate în incinta spitalului, având în componență următoarele cabinete medicale: psihiatrie, dermatologie, obstetrică-ginecologie.

IV. Relocarea și dotarea cabinetului de cardiologie cu echipamente medicale performante (sistem pentru test de efort, holter).

V. Igienizare și reparaţii din fonduri proprii a spațiului destinat ambulatoriului de specialitate/integrat, aflat în incinta spitalului.

VI. Igienizare și reparații din fonduri proprii a 2 saloane în cadrul secției de Medicină Internă.

VII. Accesarea și derularea programului național de diagnostic și tratament pentru boli rare P6.24, prin care pot fi tratați pacienții cu atrofie musculară spinală confirmată genetic.

Privim cu optimism spre viitor, sperând ca lucrurile bune să nu se oprească aici. Prin tot ceea ce facem, CA ECHIPĂ, ne dorim ca pacienții să primească un tratament eficient și un confort din ce în ce mai bun în Spitalul Clinic Căi Ferate Timișoara.

Manager,

Jr. Marius Ciprian Olaru